Het behandelen van kinderen vereist een specifieke aanpak. Kinderen reageren in het algemeen erg goed op een behandeling met subtiele prikkels van de bio resonantietherapie of zachte behandeltechnieken uit de osteopathie.
De energie van kinderen is anders dan die van volwassenen. Kinderen kunnen snel ziek zijn, maar ze zijn ook zo weer beter. Hun energie is minder stabiel maar ook veel reactiever dan die van volwassenen. Bovendien zijn alle organen van kinderen nog volop in ontwikkeling en hebben deze nog niet dezelfde capaciteiten als van ouderen. Daarom reageren kinderen feller op kleurstoffen, medicijnen en zoetstoffen. Ze ontwikkelen klachtenbeelden die zich anders uiten dan bij volwassenen, zoals bijvoorbeeld ADHD.

Al snel na de geboorte worden kinderen belast met veel vreemde stoffen zoals magnetronvoedsel, inentingen, suikers, kleur- geur- en smaakstoffen, uitlaatgassen, etc. Het is voor veel kleine kinderen dan ook moeilijk om ongestoord hun weerstand op te bouwen en lichaamsvreemde van lichaamseigen stoffen te onderscheiden.

Als het weerstandssysteem wordt verstoord, kan het zijn dat kinderen op gewone stoffen en/of voedsel gaan reageren met een allergische reactie. Ze kunnen daar lichamelijke klachten van krijgen zoals eczeem, benauwdheid, buikpijn, keel-, neus- en ooraandoeningen, maar ook emotionele uitbarstingen: veel huilen, in zichzelf terugtrekken en onbereikbaar worden.

Samen met u is het mogelijk om diagnostiek te plegen, mogelijke verbanden te leggen tussen allerlei factoren die ten grondslag liggen aan de klachten van uw kind en mogelijke oplossingen te bespreken.

In de puberleeftijd verandert er veel onder invloed van hormonale veranderingen. Hormonen hebben invloed op de psychische gesteldheid, maar ook stoffen zoals zware metalen, wormen, allergenen, suikers, etc. Ook pubers kunnen daar onder andere moe, agressief en depressief van worden. Veel pubers kunnen weer in leuke sociale pubers veranderen door invloed uit te oefenen op bovengenoemde stoorvelden.