De meest uiteenlopende vage of chronische klachten zijn binnen het concept van Anders Heel te behandelen.

Denk hierbij aan: huidaandoeningen, chronische darmklachten, chronische infecties van neusholtes en keel, allergieën, voedselintoleranties, ADHD, chronische vermoeidheid, gewrichtsaandoeningen, etc.

Veel ziekten of klachten waarvoor u naar de huisarts of specialist gaat kunnen ook worden behandeld met natuurlijke middelen. Hierbij bestaat niet de pretentie dat alles genezen kan worden. Sommige mensen zijn dusdanig ernstig ziek dat men reguliere medicijnen zal moeten blijven gebruiken (bijv. insuline-afhankelijke diabetes). Het is wel mogelijk om u te proberen te helpen om eventuele negatieve bijwerkingen van reguliere medicijnen te beperken. Dit door bijvoorbeeld gebruik te maken van aanvullende natuurlijke geneesmiddelen of supplementen. De behandeling vindt dan plaats als ondersteuning naast en in combinatie met reguliere behandeling. Het is mogelijk om bijv. jaarlijks een check-up te doen om te weten hoe de gezondheid ervoor staat. Ondersteuning met alternatieve middelen voor mensen die minder reguliere medicijnen willen gebruiken is ook mogelijk. En voor mensen die af willen vallen zijn er veel behandelmogelijkheden.

Anders Heel is geschikt voor iedereen. Ik behandel baby’s van 2 weken tot hoogbejaarden. Lichamelijke beschadigingen die tot definitieve veranderingen hebben geleid, zijn helaas niet te herstellen.